Ultrazvučno čišćenje zubnog kamenca

Ultrazvučna četkica (UZV)

Jedina tehnologija u svijetu, zaštićena i patentirana do 2032., za čišćenje zubi, skidanje kamenca i profilaksu paradontitisa.

Čišćenje zubi u pasa i mačaka ultrazvučnom četkicom je postupak bez narkoze, bez stresa za životinju, bez boli i vrlo nježan.

Koristi se profilaktički za pranje zubi i terapeutski – kod krvarenja desni i neugodnog zadaha, za skidanje naslaga zubnog kamenca, za smanjivanje upale zubnog tkiva. Kod čišćenja se koristi specijalna zubna pasta koja se pod djelovanjem ultrazvučnih valova pretvara u mikroskopske mjehuriće koji uklanjaju bakterije, ostatke hrane i kamenac.

Četkica odašilje maksimalno 96 milijuna vibracija u minuti. Ultrazvučni valovi prodiru u najmanje prostore između zuba i do 12 milimetara duboko u zubno tkivo. Ultrazvučna četkica radi bez trenja i bez pritiska na zube (nema četkanja zubi).

Čišćenje potpuno bezbolno, četkica ne odašilje nikakve zvukove i ne vibrira, njome se ne četkaju zubi tako da su životinje mirne.

Važno je održavati higijenu usne šupljine i redovito pregledavati desni svog ljubimca. Ako primijetite da vam pas ili mačka slini, da dođe do posude s hranom ali ne želi jesti, ima neugodan zadah iz usta, krvari iz desnih, odmah posjetite veterinara.